NOS Voetbal

Debutant De Jong: 'Eer om nog even met Wesley te spelen'

De Jong: 'We gaan niet met angst naar Frankrijk'

De hoofdrol tegen Peru bleek weggelegd voor de afzwaaiende Wesley Sneijder, maar in zijn schaduw debuteerde Frenkie de Jong.

De middenvelder van Ajax deed dat zeer verdienstelijk. "We hebben gewonnen, ik heb een helft gespeeld, dan is het een mooi debuut. En het was een eer om nog even met Wesley gespeeld te hebben."

Zondag hoopt De Jong op een basisplaats in Parijs als Oranje het tegen wereldkampioen Frankrijk opneemt in de Nations League.

Hij heeft er wel vertrouwen in. "Het is niet zo dat we daar heengaan voor een gelijkspel. Als Nederlands elftal moet je altijd voor de winst gaan, ook daar. We gaan er niet met angst heen."

Koeman: 'Alles kost tijd, maar ook veel goede dingen gezien'

Bondscoach Ronald Koeman genoot vanaf de bank van het optreden van De Jong.

"Het is eigenlijk heel knap als je op dit podium speelt en je doet hetzelfde als je gewend bent bij Ajax", reageerde Koeman.

"Van tevoren was al bepaald dat Wijnaldum en Strootman de eerste en Pröpper en Frenkie de tweede helft zouden spelen. Er zit heel veel toekomst in hem. Op een gegeven moment houd je het ook niet meer tegen."

Slordig

De 2-1 overwinning op Peru kende volgens Koeman twee gezichten.

"Ik denk dat we moeizaam begonnen. We waren slordig aan de bal en Peru maakte de ruimtes klein. Wij creëerden weinig."

"De tweede helft was zoals we wilden. Veel druk, goed in balbezit. Uiteindelijk win je de wedstrijd zeer verdiend."

Depay: 'Wesley heeft mij zijn shirt gegeven'

Memphis Depay zorgde met twee goals, de eerste op aangeven van De Jong, voor de zege in de Johan Cruijff Arena.

"Het is heel lekker om zo af te sluiten voor Wesley en het team. Hij heeft mij zijn shirt gegeven. Ik ken hem heel goed en heb veel van hem opgestoken. Wesley is een bijzonder persoon, zowel binnen als buiten het veld. Ik ben extra blij voor hem."

Aanvoerder Virgil van Dijk: "Als spelersgroep hebben we hem een kleinigheidje gegeven: een foto met persoonlijke teksten van alle spelers. Het was een speciale dag voor Wesley, voor ons allemaal. Dit heeft hij zeker verdiend."

Van Dijk blij met 'heel goede' tweede helft Oranje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl