Dodgers-closer Kenley Jansen met een van machtige worpen
NOS Sport

LA Dodgers geeft Kenley Jansen rust na hartproblemen

Honkballer Kenley Jansen moet opnieuw wedstrijden missen bij Los Angeles Dodgers. Zijn club houdt de Oranje-international uit voorzorg aan de kant in het hooggelegen Denver dit weekend. Op hoogte zou de werper eerder last hebben van een onregelmatige hartslag, zo stelt Dodger-manager Dave Roberts.

Jansen miste eerder deze zomer al diverse wedstrijden door hartritmestoornissen en had juist in Denver, middenin de bergen gelegen, last van die problemen.

Recent optimisme

Eind augustus keerde Jansen na enkele weken afwezigheid terug op het honkbalveld. Verwacht werd dat hij een maand aan de kant zou staan, maar Jansen kreeg eerder dan verwacht groen licht om weer te spelen.

Jansen werd enkele jaren geleden geopereerd aan zijn hart en heeft aangegeven dat hij de komende winter waarschijnlijk opnieuw een ingreep moet ondergaan.

Titelstrijd

Los Angeles Dodgers is met Colorado Rockies in een felle strijd verwikkeld om de eerste plaats in de westelijke divisie van de National League.

Jansen is in zijn laatste zeven wedstrijden niet erg effectief: in die duels kreeg hij gemiddeld 9 verdiende punten tegen per negen innings. Dat is een erg hoog gemiddelde voor de doorgaans bijna niet te raken closer of afsluitende werper van de Dodgers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl