AP

Zorgen om zieke passagiers in vliegtuig VS

time icon Aangepast

Zieke passagiers en bemanningsleden aan boord van een vlucht van Dubai naar JFK Airport in New York hebben geleid tot vertraging. Uit veiligheidsoverwegingen mochten de ruim 500 reizigers na de landing enkele uren het toestel niet uit.

Uiteindelijk bleken negentien mensen ziek te zijn. Drie passagiers en zeven bemanningsleden zijn naar het ziekenhuis gebracht en sommige mensen zijn aan boord behandeld.

De Airbus A380 van Emirates landde kort na 09.00 uur plaatselijke tijd. De piloot had volgens Amerikaanse media gewaarschuwd voor een medisch noodgeval.

Volgens de woordvoerder van burgemeester De Blasio van New York heeft het vliegtuig op weg van Dubai naar New York nog een tussenstop gemaakt in Mekka, waar sprake zou zijn van een uitbraak van griep. Dat is volgens hem een mogelijke verklaring voor de ziektegevallen.

Eric Phillips
@EricFPhillips
Flight started in Dubai and stopped in Mecca, which is experiencing a flu outbreak. Early indications point to that as a POSSIBILITY. More to come https://t.co/61C2Lnc29z
10 maanden geleden

Een van de passagiers van het vliegtuig schreef op Twitter dat ze na landing te horen kregen dat sommige passagiers ziek waren geworden en dat ze op hun plaatsen moesten blijven zitten. De bemanning mocht het toestel als eerste verlaten.

Larry Coben
@LarryCoben
A row of ambulances #EK203
10 maanden geleden

Van de mensen zonder ziekteverschijnselen werd bij het uitstappen nog wel de lichaamstemperatuur gemeten en genoteerd, schrijft passagier Larry Coben op Twitter. Ze hebben eerder aan boord al een formulier moeten invullen voor het centrum voor ziektebestrijding, het Center for Disease Control and Prevention.

Larry Coben
@LarryCoben
Deplaning and having temperature taken
10 maanden geleden

STER Reclame