NOS Nieuws

Ex-vriendin D66-leider Pechtold stapt op als duoraadslid

Anne Lok, de ex-vriendin van D66-leider Alexander Pechtold, is opgestapt als duoraadslid namens D66 in de gemeenteraad van Meppel. Ze schrijft in haar ontslagbrief aan de burgemeester van Meppel, die in handen is van De Stentor, dat ze binnenkort "zo besmeurd zal zijn" door Pechtold dat ze niet meer kan functioneren in de raad.

Lok heeft ook haar lidmaatschap van D66 opgezegd, bevestigt de partij. Pechtold laat via zijn woordvoerder weten zich "absoluut niet te herkennen" in het beeld dat Lok in de brief schetst.

Labiel en gestoord

Lok was als duoraadslid niet gekozen in de Meppelse gemeenteraad, maar hielp de fractie met bijvoorbeeld commissiewerk of ze vertegenwoordigde D66 tijdens commissievergaderingen.

De 36-jarige vrouw schrijft in haar brief dat ze een relatie had met Pechtold "die op een voor mij zeer pijnlijke wijze is beëindigd". Ze kreeg naar eigen zeggen onlangs het gevoel dat Pechtold haar daarna als "labiel en gestoord" poogde weg te zetten.

Anne Lok

"Er hangt mij ook boven het hoofd dat hij mij, als ik mij tegen deze publiciteit wil verweren door zijn misbruik, wangedrag en opportunisme aan te tonen, zal vervolgen voor het schenden van het briefgeheim of iets dergelijks."

Om "karaktermoord" voor te zijn, diende Lok haar ontslagbrief in. "Ik wil voor zijn dat ik terug moet treden en wens met opgeheven hoofd uit uw raad te vertrekken", schrijft ze.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl