Het vermissingsbericht over Arjen Kamphuis
NOS NieuwsAangepast

Noorse recherche zoekt naar vermiste Arjen Kamphuis

De Noorse nationale recherche zoekt naar de vermiste Nederlander Arjen Kamphuis. De rechercheurs verzamelen informatie van hotels, alternatieve routes en telecommunicatie en ondervragen mensen die mogelijk ontbrekende informatie hebben, schrijft de Noorse omroep NRK.

De 46-jarige cybersecurityspecialist werd op 20 augustus voor het laatst gezien in een hotel in de plaats Bodø. Twee dagen later zou hij terugvliegen naar Amsterdam en weer aan het werk gaan, maar hij verscheen daar niet.

De politie van Bodø begon zondag met zoeken en schaalt nu op door de landelijke Kripos-eenheid in te zetten. Die doet onderzoek naar georganiseerde misdaad, meestal bij zaken die zich in meerdere districten afspelen. Vooralsnog gaat de politie niet uit van een misdrijf.

Bergen

Kamphuis was op vakantie in Noorwegen. Hij is een ervaren hiker en is mogelijk de bergen ingegaan. Zijn vrienden en familie maken zich ernstig zorgen en vinden het niks voor hem om afspraken te missen. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft contact met de Noorse politie.

Kamphuis is een bekende cybersecurity-expert. Hij schreef het boek Information Security for Journalists en werkte eerder voor WikiLeaks. Hij woont en werkt in Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl