Sloane Stephens AFP

Titelhoudster Stephens strandt in kwartfinales US Open

time icon

Anastasija Sevastova is op de US Open verrassend doorgedrongen tot de halve finales door titelverdedigster Sloane Stephens uit te schakelen: 6-2, 6-3.

Stephens versloeg de Letse vorig jaar in de kwartfinales, maar had dit keer geen flauw benul hoe ze om moest gaan met het gevarieerde spel van haar opponente.

Tranen

Bovendien ging Sevastova veel beter om met haar kansen: zo benutte ze in de eerste set haar twee breekkansen en verprutste Stephens er liefst zeven.

In de tweede set maakte de Amerikaanse twee keer een break achterstand goed op Sevastova, die tranen in de ogen had van de spanning. Gelukkig voor haar gemoed hield een derde break stand.

Anastasija Sevastova EPA

De als negentiende geplaatste Sevastova stond nog niet eerder in haar loopbaan in de halve finale van een grandslamtoernooi. Op de US Open haalde ze al wel twee keer eerder de kwartfinales (2016 en 2017).

Stephens was vorig jaar in de finale veel te sterk voor landgenote Madison Keys (6-3, 6-0). Keys zit nu nog wel in het toernooi en speelt in de kwartfinales tegen de Spaanse Carla Suárez Navarro.

Op de US Open is nu nog maar een speelster uit de toptien actief, Karolina Plisková. Zij speelt vannacht tegen Serena Williams.

STER Reclame