Mysterieuze kangoeroe op vrije voeten in Oostenrijk

Een Bennett-kangoeroe in een dierentuin in Australië Flickr | C Watts

In bossen en weides in Noord-Oostenrijk loopt al dagen een kangoeroe rond. Inwoners van de regio Mühlviertel melden dat ze het dier hebben gezien. De politie heeft navraag gedaan bij dierentuinen en fokkers in de omgeving, maar niemand mist een kangoeroe.

"Het is ongelooflijk, maar waar", zegt een agent tegen persbureau AFP. "Misschien heeft iemand het dier vrijgelaten." De politie probeert het buideldier te vinden en te vangen.

De kangoeroe is gefilmd:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Mysterieuze kangoeroe gefilmd in Oostenrijk

Omdat dat nog niet is gelukt, is ook nog niet duidelijk om wat voor soort kangoeroe het gaat. Een bioloog zei tegen Oostenrijkse media dat ze vermoedt dat het een Bennett-boomkangoeroe is. Ze zegt dat het dier prima kan overleven in de Oostenrijkse natuur, ook als de temperaturen dalen.

Hoewel de inwoners van Mühlviertel verrast zijn door de kangoeroe, is het niet de eerste keer dat zo'n dier wordt gezien in Noord-Oostenrijk. In 2015 verschenen ook berichten over een loslopend exemplaar. Het bleek om een huisdier te gaan dat in Duitsland was ontsnapt.

De Oostenrijkse politie hoopt dat de eigenaar van deze kangoeroe zich binnenkort meldt.

STER Reclame