Britt en baby Yassin
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

18-jarige Rotterdamse gestrand in Egypte na onverwachte bevalling

Ze kan het nog maar nauwelijks geloven. De 18-jarige Britt van Baarlen uit Rotterdam beviel tijdens een vakantie in de Egyptische badplaats Hurghada van een zoon, terwijl ze niet wist dat ze zwanger was. Ze wil snel terug naar Nederland, maar dat blijkt niet eenvoudig.

"Britt belde ons vorige week opeens dat ze bevallen was van een zoon", zegt haar moeder Sylvia van Baarlen tegen RTV Rijnmond. "Ze dacht dat ze iets verkeerds gegeten had, had een beetje diarree. Later ging ze weer naar de badkamer en toen kwam eigenlijk het hoofdje er al uit. Binnen vijf minuten was de baby geboren."

De bevalling verliep daarna voorspoedig. "Met een nagelschaartje heeft ze de navelstreng doorgeknipt. Haar telefoon was leeg, dus ze kon op dat moment ook niemand bellen. Pas 's avonds is ze naar het ziekenhuis gebracht." Moeder en zoon Yassin maken het op dit moment goed.

Dit is een onenightstand geweest en de vader is niet op te sporen nu.

Sylvia van Baarlen

Oma reageerde in eerste instantie geschokt op de komst van baby Yassin, maar over die schok is ze nu wel heen. Direct na het belletje vloog ze naar Egypte, met een koffer vol in allerijl gekochte babyspullen. "Toen ik de foto zag, was ik verliefd. Het kindje is meer dan welkom."

De familie wil het liefst zo snel mogelijk naar huis, maar dat is moeilijk omdat de vader niet bekend is. De vader is nodig om het kind aan te geven, zodat er een paspoort aangevraagd kan worden. "Dit is een onenightstand geweest en de vader is niet op te sporen nu", zegt Van Baarlen.

Vervelende situatie

De Nederlandse ambassade spreekt van een vervelende situatie. "We snappen heel goed dat Britt zo snel mogelijk naar huis wil reizen met haar kind. Wij begrijpen dat haar baby onverwacht ter wereld kwam. Hierdoor kost het, zeker in Egypte, helaas wat meer tijd dan normaal om een reisdocument te krijgen."

De ambassade gaat Britt en haar familie helpen "om de situatie zo snel mogelijk tot een goed einde te brengen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl