Het viel een Amerikaanse student op dat in zijn lokale McDonald's in Texas geen Aziaat te bekennen was op de foto's van vrolijke hamburgeretende mensen die er hangen. Hij besloot daarom het heft in eigen hand te nemen.

De 21-jarige Jevh Maravilla liet een poster van zichzelf samen met een vriend maken en hing hem op aan een lege muur in het fastfoodrestaurant. Dat deed hij 52 dagen geleden, en de foto hangt er nog steeds.

"In de media zijn maar weinig Aziaten te zien", vertelt Maravilla tegen een lokale omroep in Houston. "De film Crazy Rich Asians inspireerde mij. Als ik zoiets kleins als dit doe, kan het misschien al een verschil maken."

In juni ging de student aan de University of Houston aan de slag. Hij hield een hele fotoshoot met zijn vriend en bewerkte de foto op zo'n manier dat hij precies tussen alle andere plaatjes in het restaurant zou passen.

Voor 80 dollar liet hij de foto afdrukken op posterformaat. En toen kwam het spannendste gedeelte: de poster moest op de muur terechtkomen in de McDonald's. Bij de kringloopwinkel vond Maravilla een werkoutfit van de hamburgerketen en daarmee ging hij undercover om de poster op te hangen.

De student filmde het hele proces en zette de beelden op YouTube:

Maravilla haalde zijn stunt uit op 13 juli. De poster hangt er nog steeds en tot op heden heeft er niemand over geklaagd. Inmiddels is er wel wat media-aandacht, dus het is de vraag of de poster blijft.

De korte reactie van de franchisenemer van de betreffende McDonald's doet vermoeden van wel: "We zijn trots op de diversiteit in onze restaurants en we moedigen de creativiteit van deze studenten aan. We hopen ze snel weer te mogen verwelkomen."

STER reclame