Elise Mertens en Demi Schuurs
NOS SportAangepast

Schuurs debuteert in kwartfinales US Open, Haase naar huis

Na het bereiken van de toptien heeft Demi Schuurs bij de US Open een nieuwe mijlpaal bereikt. Ze plaatste zich samen met de Belgische Elise Mertens voor het eerst voor de kwartfinales van een grandslamtoernooi in het vrouwendubbelspel.

Het als zevende geplaatste duo ontdeed zich met 7-5, 6-4 van de Taiwanese Su-Wei Hsieh en de Wit-Russische Aryna Sabalenka. Hun volgende tegenstanders zijn de Tsjechische nummers een van de plaatsingslijst, Katerina Siniaková en Barbora Krejcíková.

"Whooeee!", was de reactie van Mertens toen haar werd gevraagd hoe ze zich voelde onder het bereiken van de laatste acht. Schuurs, die dit jaar al zes titels pakte, richtte zich tot het publiek: "Hopelijk is iedereen er volgende keer weer bij om voor ons te juichen."

Haase en Middelkoop uitgeschakeld

Robin Haase en Matwé Middelkoop bleven in de derde ronde van het herendubbelspel steken. De Nederlanders, die vorig jaar kwartfinalist waren in New York, verloren met 6-7 (4), 4-6 van Bruno Soares en Jamie Murray, de oudere broer van Andy Murray.

Matwé Middelkoop en Robin Haase zijn uitgeschakeld op de US Open

De als vierde geplaatste Braziliaan en de Brit speelden in de tiebreak hun beste tennis en na een vroege break in de tweede set keken ze niet meer achterom. Ze serveerden het duel op love uit.

Ook Wesley Koolhof leed een nederlaag. In het gemengd dubbelspel verloor hij samen met de Oekraïense Nadiia Kitsjenok van de Amerikaansen Bethanie Mattek-Sands en de Brit Jamie Murray: 6-7 (5), 7-6 (6), 7-10.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl