NOS Sport

Marathonloper Butter test zichzelf weer en richt vizier op Tokio

Butter richt vizier op Tokio en test zichzelf in Tilburg

De langeafstandsatleten zijn begonnen aan hun najaarsseizoen op de weg. In Tilburg lieten ze zondag hun gezicht zien bij de Ten Miles, een wedstrijd over tien Engelse mijlen waar ze hun vorm konden testen. Die moet goed zijn, want het vizier gaat vanaf nu op de marathons.

Voor Michel Butter betekent dat ook dat hij zijn blik nu al op de Olympische Spelen van Tokio in 2020 richt. De atleet liep in Tilburg weer zijn eerste wedstrijd na een bilblessure (hij werd 13de in 50.13). Die blessure gooide zijn voorbereiding op de EK, vorige maand, danig in de war. Vanuit huis moest hij toezien hoe de Belg Koen Naert in Berlijn als eerste over de streep kwam.

"Ik vond het indrukwekkend, maar tegelijkertijd ook lastig omdat dat de man was waarmee ik streed in New York", aldus Butter. Daarmee doelt hij op de marathon in de Amerikaanse stad waar hij vorig jaar zijn mooiste marathonmoment beleefde toen hij als 6de finishte. Daarmee was hij de beste Europeaan en liet hij onder anderen Naert achter zich.

Amsterdam

Volgende maand staat Butter aan de start in Amsterdam voor zijn 11de marathon. Het doel: een goed resultaat. Een supertijd verwacht hij niet als gevolg van de trainingsachterstand die hij heeft opgelopen door zijn blessure. Maar dat is ook niet erg, want in Amsterdam gaat het er ook vooral om te kijken hoe de vorm is.

"Ik wil graag nog een marathon lopen dit jaar. Ik ben marathonloper, ik vind dat ik die 42 kilometer elk jaar even in de benen moet hebben. Dat is ook met het oog op volgend jaar, dat wordt een belangrijke periode want dan start de kwalificatieperiode voor de Spelen in Tokio."

Butter is gretig voor wat betreft het halen van de Spelen in 2020 en dat is ook logisch want olympische kwalificatie voor de Spelen van Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016) ging tot tweemaal toe net aan hem voorbij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl