Promes ziet Sevilla als een tussenstap: 'Waarnaartoe? Dat weet alleen God'

Quincy Promes besloot vorige week zijn Russische club Spartak Moskou te verlaten voor een Spaans avontuur. Subtopper Sevilla is zijn nieuwe werkgever en dat is volgens hem een tussenstation op weg naar een nog grotere club.

"Ik zat daar zeker goed", zegt Promes met een brede glimlach refererend aan zijn riante leven in de Russische hoofdstad. "Maar uiteindelijk heb ik besloten voor een nieuwe uitdaging te gaan. Ik had het gevoel dat ik in Rusland bijna alles gewonnen had."

De 26-jarige Promes werd met Spartak kampioen van Rusland, werd daar topscorer en ook nog eens uitgeroepen tot beste speler van het jaar. "Ik heb er vier seizoenen gespeeld en het was mooi geweest", aldus Promes.

Engeland lonkte, maar uiteindelijk werd geen enkele club concreet, vertelt Promes maandagmiddag op de eerste dag van de voorbereiding van het Nederlands elftal op de duels met Peru (donderdag) en Frankrijk (zondag).

Sevilla werd wél concreet en na overleg met de familie werd besloten te verhuizen. Ook Wesley Sneijder, die donderdag afscheid neemt van Oranje, werd geraadpleegd. "Ik heb Sneijder een appje gestuurd; hij heeft in Spanje gevoetbald. Hij zei dat hij zich erin ging verdiepen en was blij met mijn keuze", aldus Promes.

"Spanje is een betere competitie, waar ik me nog hoop door te ontwikkelen. Dat is ook goed voor Oranje. Ik zie het als een tussenstap. Waarnaartoe? Dat weet alleen God."

Invalbeurt

Promes deed zondag bij Sevilla een paar minuten mee in de stadsderby tegen Betis. Die ging met 1-0 verloren.

STER reclame