1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Voetbal

Na alle tegenslagen wil Worm eindelijk weer stralen in Oranje

Dat de afgelopen vier jaar niet makkelijk waren voor Siri Worm is zacht uitgedrukt. De 26-jarige voetbalster miste vanwege een zware blessure het WK in Canada (2015) en vorig jaar werd ze door bondscoach Sarina Wiegman niet geselecteerd voor het EK.

Maar nu is Worm terug, misschien wel sterker dan ooit. Met het Nederlands vrouwenelftal kan de verdedigster dinsdagavond plaatsing voor het WK voetbal in Frankrijk veiligstellen. Het zou voor Worm een bekroning zijn na vier jaar teleurstelling en ook vier jaar knokken om weer terug te komen.

In april 2015, net voor het WK in Canada, ging het mis. In een competitieduel met haar club FC Twente raakte Worm geblesseerd aan een knie: een afgescheurde binnenband, kruisband en een beschadigde meniscus. Revalidatietijd? Negen tot twaalf maanden.

Siri Worm: 'Ik had twee opties: afhaken of nog harder vechten'

"Ik had überhaupt geen garantie dat ik weer terug zou komen op hetzelfde niveau", aldus Worm. "Voor die tijd stond ik daar nooit bij stil. Het was vooral een lange weg. Mijn eigen weg."

Een jaar na haar blessure maakte Worm haar rentree bij FC Twente. Met een nieuw doel: het EK in Nederland halen. "Ik zat snel weer bij de selectie, maar het werd vooral iets mentaal: ik had het WK gemist, dus ik wilde per se bij het EK zijn. Dat werd een soort obsessie."

Worm voelde vooral dat ze bevestiging zocht, maar die kreeg ze niet. Bondscoach Sarina Wiegman selecteerde haar niet. "Ik zat mezelf in de weg en dus miste ik weer een groot toernooi. Ik was gewoon niet goed genoeg. Dat was, net als twee jaar eerder, heel pijnlijk en moeilijk, maar dan op een heel andere manier."

Nadat Nederland Europees kampioen was geworden, had Worm twee opties: afhaken of nog harder vechten. "Dat laatste was natuurlijk mijn enige optie. Dus ik ben naar Everton gegaan, een nieuwe club en een nieuwe omgeving. Met een frisse blik weer proberen om het uiterste uit mezelf te halen. Dat is goed voor mij geweest."

Door haar goede prestaties bij Everton werd Worm weer geselecteerd voor Oranje en nu is er een nieuwe kans op een WK. "Ik sta nu weer waar ik zou willen staan, maar het liefst kijk ik niet te ver vooruit. Zeker met al die tegenslagen die ik heb gehad, ben ik gewoon ontzettend trots als ik zie waar ik nu sta."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl