Rodgers Kwemoi
NOS Sport

Atleet Kwemoi voltooit hattrick in Tilburg

De Keniaanse atleet Rodgers Kwemoi heeft voor de derde keer op de rij de Tilburg Ten Miles (tien Engelse mijl, ruim 16 kilometer) op zijn naam geschreven. Hij finishte in een tijd van 45 minuten en 23 seconden. Daarmee was hij 20 seconden langzamer dan zijn winnende tijd van vorig jaar.

Noah Kipkemboi, landgenoot van Kwemoi, kwam als tweede binnen in 45 minuten en 47 seconden. De Kenianen liepen lange tijd samen op kop en Kipkemboi bepaalde het tempo. Dat deed hij zo stevig dat het duo tot op zo'n 7 kilometer van de streep op het schema lag van de beste wereldprestatie ooit. Mede door het warme weer zakte het tempo echter terug.

De Amerikaan en tweevoudig Olympisch medaillewinnaar Galen Rupp werd uiteindelijk derde in 46.23. Beste Nederlander was Khalid Choukoud. Hij noteerde een tijd van 47.52.

Agnes Tirop

Vrouwen

De race bij de vrouwen, die tien kilometer liepen in plaats van tien Engelse mijl, werd gewonnen door de Keniaanse Agnes Tirop. Zij noteerde in Tilburg 30.50 en dat is de snelste tijd op een tien kilometer op de weg dit jaar.

Tirop had op de meet 17 seconden voorsprong op de nummer twee, de Ethiopische Tsehay Gemechu. Stella Chesang uit Oeganda finishte als derde in 31.44.

Jip Vastenburg was de beste Nederlandse, op de achtste plaats. Ze liep een tijd van 34.06.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl