Uitblinker Robin van Persie en Tonny Vilhena (l)

Van Persie loodst Feyenoord naar zege en derde plaats

Feyenoord heeft in de eredivisie zijn derde overwinning op rij geboekt. De Rotterdammers rekenden in De Kuip aan de hand van Robin van Persie met 4-2 af met NAC Breda en staan na vier speelronden op de derde plaats.

De Brabanders gingen in de eredivisie voor de vijftigste keer op bezoek bij Feyenoord, maar wisten alleen vorig seizoen met de zege te vertrekken. Ditmaal leek zo'n stunt er aanvankelijk niet in te zitten, want in de openingsfase was Feyenoord heer en meester.

De thuisploeg creëerde enkele fraaie kansen en kwam halverwege de eerste helft verdiend op voorsprong. Na een snel genomen vrije trap van Jeremiah St. Juste legde Steven Berghuis de bal na een fraaie voetbeweging panklaar voor Robin van Persie, die simpel scoorde.

Tien minuten later werd het vanuit het niets 1-1. Mikhail Rosheuvel passeerde met een enorme versnelling Tyrell Malacia, die de aanvaller onderuit trok en Luca Nijholt vanaf de stip zag scoren. NAC mocht weer hopen op een verrassing.

Van Persie verschalkt Ajax-huurling Van Leer: 1-0 Feyenoord
    Gianluca Nijholt legt aan voor de 1-1
  • ANP
    Van Persie kopt de bal achterwaarts tegen de lat

Feyenoord begon weer fel aan de tweede helft en Jens Toornstra en Jan-Arie van der Heijden waren al snel dicht bij de 2-1. Beide keren werd een treffer voorkomen door Benjamin van Leer, die na Mark Birighitti, Arijanet Muric en Karol Niemczycki al de vierde keeper in vier duels is bij NAC.

Even later was Van Leer de pechvogel. Na een prachtige achterwaartse zweefkopbal van Van Persie (die een klein beetje deed denken aan de goal tegen Spanje op het WK 2014) belandde de bal via de lat en de NAC-keeper in het doel.

Kort daarna tikte Van Persie uit een hoekschop ook nog de 3-1 binnen.

Feyenoord bleef aanvallen en Tonny Vilhena zette de Rotterdammers op 4-1. Het slotakkoord was voor Mitchell te Vrede, die in de slotfase tegen zijn oude club nog trefzeker was. Een derde nederlaag kon NAC echter niet meer voorkomen.