Verstappen in Monza
NOS Sport

Verstappen niet eens met tijdstraf: 'Ik gaf Bottas genoeg ruimte'

Max Verstappen is niet te spreken over de tijdstraf die hij kreeg na een ongeoorloofde verdedigingsactie ten opzichte van Valtteri Bottas. De Fin raakte de bolide van Verstappen. De jury oordeelde dat Verstappen opzij had moeten gaan en gaf de Red Bull-coureur een straf van vijf seconden.

"Ik gaf hem genoeg ruimte", stelt Verstappen voor de camera van Ziggo Sport. "Ik kan er niks aan doen dat hij tegen mijn wiel aanrijdt. Je mag tijdens het remmen terug naar links gaan als je maar een autobreedte ruimte laat en dat deed ik."

'Niet zo fair als gehoopt'

Bottas liet doorschemeren dat hij de straf voor Verstappen terecht vond. "Het was een zware race en af en toe was het niet zo fair als ik had gehoopt. Verstappen kreeg een straf en ik sta op het podium, als team zijn we daar blij mee."

NOS-analist Jan Lammers begrijpt Bottas niet. "Verstappen duwde hem naar buiten en liet minimale ruimte. Maar Bottas besloot nog wat meer ruimte te nemen. Ik snap niet dat hij het hierop liet aankomen."

De Grand Prix van Italië verliep voor Verstappen ondanks het incident beter dan verwacht. Meer dan de vijfde plaats zou er niet inzitten op het circuit met veel rechte stukken. De Red Bull-bolide is niet krachtig genoeg zijn om de Mercedessen en de Ferrari's bij te blijven.

Verstappen profiteerde echter van een botsing voor hem in de eerste ronde en hield Bottas lange tijd probleemloos achter zich. "Ik was derde op het circuit", redeneert Verstappen, "daar ben ik wel blij mee. Qua snelheid was het goed, al zijn we wel heel langzaam op het rechte stuk."

Verstappen was zich lang niet zo negatief als hij voorafgaand aan het weekend was. "We hebben weer punten gepakt en probeerden het podium te halen. Ik had Bottas ook makkelijk voor kunnen laten gaan en mijn punten kunnen pakken, maar zo ben ik niet."

Wat kan Verstappen in Singapore?

Over twee weken in Singapore maakt Verstappen op het bochtige stratencircuit van Singapore meer kans de race te winnen. "De auto doet het goed, maar ik hoop dat we genoeg vermogen hebben om mee te kunnen doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl