NOS Sport

Bertens en Sluiter kunnen leven met uitschakeling: 'Prima hardcourtseizoen'

Kiki Bertens baalt van haar nederlaag in de derde ronde van de US Open, maar desondanks verlaat ze New York met een goed gevoel.

Bertens kan leven met uitschakeling: 'Heb alles gegeven'

"Als je met 7-6 in de derde set verliest, dan komt dat wel even binnen. Ik kon me niet volledig focussen om rustig te blijven", zei Bertens, die tegen de Tsjechische Markéta Vondrousová een 4-2 voorsprong in de derde set verspeelde. "Ik heb genoeg kansen gehad in deze wedstrijd."

"Deze dagen, dat het niet vanzelf gaat, horen erbij. Dan moet je knokken en dat heb ik gedaan, maar dat was niet genoeg", aldus Bertens.

Geen gemiste kans

De Zuid-Hollandse spreekt niet van een gemiste kans, ondanks dat ze in een op papier zwakker deel van het speelschema zat, waarin ze tegenstandsters van naam pas later eventueel kon treffen.

"Je gaat altijd voor meer, maar als ik er nu naar kijk, heb ik een prima hardcourtseizoen gedraaid. Ik ga hier weg met mijn beste ranking ooit (nummer dertien van de wereld, red.), dus ik mag niet ontevreden zijn."

Kiki Bertens gooit uit frustratie met haar racket in haar partij tegen Marketa Vondrousova

Coach Raemon Sluiter typeerde de partij als een "rollercoaster" en zag de vermoeidheid toeslaan bij Bertens. "De credits voor Vondrousová. Kiki heeft geknokt en op de belangrijke momenten was het net niet goed genoeg. Het zat ook niet mee."

"Als je vooraf mag tekenen voor een kwartfinale in Montreal, een titel in Cincinnati en een derde ronde op de US Open, ben ik geneigd om dat te doen", aldus Sluiter.

De nieuwe status van Bertens als topspeelster brengt volgens Sluiter een nieuw verwachtingspatroon en de nodige (media)verplichtingen met zich mee. "Met die situatie zullen we ook moeten omgaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl