Antoine Griezmann baalt na een gemiste kans

Atlético loopt averij op tegen Celta de Vigo, Real wint wel

In de derde speelronde van de Primera División heeft Atlético Madrid al zijn eerste nederlaag geleden. Celta de Vigo won thuis met 2-0 van de Madrilenen.

De veelgeroemde defensie van Atlético zag er kort na rust niet goed uit bij beide tegentreffers. Diego Godín gleed uit en verschafte Maximiliano Gómez zo een vrije doortocht naar het doel van Jan Oblak (1-0). En even later kopte Iago Aspas de 2-0 binnen tussen twee verdedigers.

Wel derde zege voor Real Madrid

Real Madrid bracht zijn derde duel wel tot een goed einde. Leganés werd met 4-1 verslagen in Madrid. Doelman Thibaut Courtois maakte zijn debuut bij Real.

Gareth Bale opende in de eerste helft de score voor Real, maar het laaggeklasseerde Leganés kwam terug in de wedstrijd door een benutte strafschop van Guido Carrillo.

Karim Benzema stelde in de tweede helft orde op zaken door twee keer te scoren. De Fransman kreeg daarbij hulp van de videoscheidsrechter. De arbiter op het veld keurde zijn eerste doelpunt af wegens duwen, maar op basis van de videobeelden werd de treffer alsnog goedgekeurd.

Sergio Ramos schoot na ruim een uur spelen nog een strafschop binnen voor de 4-1 eindstand.