Wout Weghorst kopt zijn eerste doelpunt voor Wolfsburg binnen

Weghorst maakt eerste doelpunt voor Wolfsburg

Wout Weghorst heeft zijn eerste doelpunt voor Wolfsburg op zijn naam staan. De aanvaller maakte de tweede treffer voor zijn nieuwe club in de 3-1 overwinning in de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen.

Weghorst, die afgelopen zomer werd overgenomen van AZ, zette Wolfsburg tien minuten na rust op een 2-1 voorsprong met een kopbal. Vijf minuten later maakte Renato Steffen er 3-1 van en was het verzet van Leverkusen gebroken.

In de eerste helft was Wolfsburg op gelijke hoogte gekomen door een eigen doelpunt van Leverkusen-doelman Ramazan Özcan, die een voorzet ongelukkig in zijn doel werkte.

Makkelijke overwinning voor Bayern

Bayern München won ook zijn tweede duel in het nieuwe Bundesliga-seizoen. De recordkampioen won eenvoudig met 3-0 bij VfB Stuttgart.

De eerste twee goals van Bayern waren nagenoeg identiek. Zowel Leon Goretzka (voor de pauze) als Robert Lewandowski (na de pauze) vond vanaf de rand van de zestien de rechterbenedenhoek; de eerste haalde uit met rechts en de tweede met links.

Lewandowski verzorgde na rust de assist bij de 3-0 van Thomas Müller, die ter hoogte van de penaltystip beheerst inschoot.

De score had veel ruimer kunnen uitvallen, want David Alaba raakte de paal en ook werden nog kansen gemist door Goretzka, Müller en Rodríguez, die na rust Arjen Robben verving.

Rood voor Willems, debuut voor Boëtius

Jetro Willems moest bij Eintracht Frankfurt in het thuisduel met Werder Bremen (1-2) met rood van het veld. De voormalig PSV-speler deelde een tik uit aan tegenstander Theodor Gebre Selassie en kon vertrekken.

Bij Mainz maakte Jean-Paul Boëtius zijn debuut in de uitwedstrijd tegen FC Nürnberg (1-1). De aanvaller mocht in de 67ste minuut invallen.

Boëtius vertrok afgelopen week bij Feyenoord, waar hij dit seizoen vooral opviel door een reeks incidenten. Zo werd hij uit de selectie gezet, nadat hij een onnodige rode kaart had gekregen in de wedstrijd tegen De Graafschap.