Liverpool-trainer Jürgen Klopp beleeft een prima start van het seizoen

Twaalf uit vier voor Liverpool en Chelsea in Premier League

Liverpool heeft in de Premier League ook zijn vierde wedstrijd gewonnen. Op bezoek bij oud-kampioen Leicester City boekte de koploper een moeizame 2-1 zege.

Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis, kwam Liverpool op voorsprong na een rush van back Andrew Robertson. Diens voorzet belandde gelukkig voor de voet van Sadio Mané, die zijn vierde doelpunt van het seizoen maakte. Uit een corner van James Milner kopte Roberto Firmino net voor de rust de koploper naar 2-0.

Roberto Firmino viert zijn doelpunt met Sadio Mane

In de tweede helft leidde een mislukte uitkappoging van doelman Alisson tot Liverpools eerste tegentreffer van het seizoen. Kelechi Iheanacho pakte de bal van hem af en Rachid Ghezzal scoorde. Leicester drong daarna aan, maar Liverpool boog niet.

Chelsea verslaat taai Bournemouth

Ook Chelsea is na vier speelronden nog zonder puntenverlies. De ploeg van coach Maurizio Sarri had het voor eigen publiek lastig tegen Bournemouth, maar sloeg in de laatste twintig minuten alsnog toe: 2-0.

Nathan Aké speelde de hele wedstrijd voor Bournemouth en kreeg een enorme kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar de Oranje-international werkte de bal van twee meter voor de goal over de lat.

Pas in de 72ste minuut lukte het Chelsea de wedstrijd tegen de georganiseerd spelende bezoekers open te breken. Marcos Alonso schoot na een pass van Eden Hazard eerst nog op keeper Asmir Begovic, maar die had geen antwoord op het schot vanaf de rand van het strafschopgebied van invaller Pedro.

In de slotminuten stelde Hazard de drie punten veilig door de 0-2 onder Begovic door te schieten.

Manchester City boekt derde zege

Kampioen Manchester City bleef in het spoor van de koplopers dankzij een 2-1 thuiszege op Newcastle United. De ploeg van trainer Pep Guardiola heeft nu twee punten minder dan Liverpool en Chelsea.

Raheem Sterling krulde de 1-0 in de verre hoek, waarna DeAndre Yedlin (na een prachtige steekpass van Salomón Rondon) de 1-1 maakte.

Met een streep van 25 meter maakte Kyle Walker het enorme klasseverschil ook op het scorebord zichtbaar.