NOS Sport

Schippers ontloopt diskwalificatie: tweede in Brussel

Schippers tweede, Samuel derde op de 200 meter

Dafne Schippers is tijdens de Diamond League-finale in Brussel als tweede geëindigd op de 200 meter. Jamile Samuel eindigde net achter Schippers. Op de 1.500 meter werd Sifan Hassan derde.

De race van Schippers was niet vlekkeloos. Ze kwam zelfs even buiten haar baan. Maar protesten bleven uit en dus bleef haar tweede tijd (22,53) gehandhaafd. Shaunae Miller-Uibo was de sterkste en beduidend sneller dan Schippers (22,12).

Schippers beleefde naar eigen zeggen 'een pittig dagje'. Ze liep gisteren nog in Zürich en moest vanmorgen al om half vijf uit de veren voor de trip naar Brussel. "Daarom ben ik best tevreden met het resultaat."

Samuel was al blij dat ze mee mocht doen in Brussel. Dus was ze dolblij met de derde plaats, die ook nog eens 30.000 dollar opleverde. "Ik wil heel graag een motor kopen", zo verklapte ze.

Hassan derde

Op de 1.500 meter eindigde Sifan Hassan als derde. Hassan had geen antwoord op het eindschot van de Schotse Laura Muir. Muir liep een tijd van 3.58,49. De Amerikaanse Shelby Houlihan ging als als tweede over de eindstreep. Hassan bleef net onder de vier minuten: 3.59,41.

Dat Hassan in de slotmeters net iets tekort schoot was niet verwonderlijk. Gisteren eindigde ze nog als tweede op de vijf kilometer die werd gelopen in Zürich. Meteen na die race sprong ze in de auto voor de 1.500 meter in Brussel.

Vakantie

Hassan is eigenlijk toe aan vakantie maar moet nog even geduld hebben. Ze loopt volgende week in Ostrava de 3.000 meter voor Team Europa in de Continental Cup en daarna debuteert ze op de halve marathon in Kopenhagen.

Sifan Hassan wordt derde in Brussel

Nadine Visser bleef tussen de wereldtop op de 100 meter horden keurig op de been. Ze liep de zesde tijd en gaf maar 0,2 seconde toe.

Visser blijft steken op de zesde plaats

Opvallend was de prestatie van Christian Coleman op de 100 meter. De Amerikaan liep bijzonder snel: 9,79. Slechts zes mannen waren ooit sneller.

Voor de Colombiaanse Caterine Ibarguen zijn het lucratieve dagen. Ze won het verspringen (6 meter 80) in Brussel en was in Zürich gisteren ook al de sterkste bij het hinkstapspringen. Ze verdiende met die twee zeges 100.000 dollar.

Sifan Hassan had het superzwaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl