Marten de Roon (rechts) en zijn ploeggenoten balen

De Roon en Hateboer grijpen naast groepsfase Europa League

Alleen een strafschoppenreeks scheidde Atalanta Bergamo nog van de Europa League, maar die bleek een brug te ver voor Marten de Roon, Hans Hateboer en consorten. FC Kopenhagen nam de penalty's net wat beter.

Atalanta en Kopenhagen speelden in Denemarken met 0-0 gelijk, een herhaling van de score van een week eerder in Italië. Ook de verlenging bleef doelpuntloos, waardoor strafschoppen beslissing moesten brengen.

De Roon maakte de eerste voor Atalanta, maar zag ploeggenoten Alejandro Gómez en Andreas Cornelius falen. Bij FC Kopenhagen, waar ex-Ajacieden Nicolai Boilesen en Viktor Fischer 109 minuten meededen, miste alleen Dame N'Doye.

Misidjan

Virgil Misidjan opende de score voor Loedogorets in de return tegen het Georgische Torpedo Kutaisi, die Misidjan & co uiteindelijk met 4-0 wonnen. Jody Lukoki viel nog in bij de Bulgaren, die de eerste ontmoeting ook al gewonnen hadden (0-1).

Oguzhan Ozyakup had met een doelpunt een belangrijk aandeel in de 3-0 zege van Besiktas op Partizan Belgrado. De Zaanse Turk maakte op slag van rust de tweede van de club uit Istanbul, waarbij Ryan Babel op de bank bleef. Jeremain Lens is geblesseerd.

Besiktas had in de eerste ontmoeting met 1-1 gelijkgespeeld tegen Partizan.

Sevilla, waar Quincy Promes vrijdag medisch wordt gekeurd, won thuis met 3-0 van SK Sigma Olomouc. Het eerste duel werd door de Spanjaarden al met 1-0 gewonnen.