AS Trencín-aanvaller Joey Sleegers

Feyenoord-beul Trencín mist groepsfase Europa League

Het Nederlands getinte AS Trencín is in het zicht van de Europa League-haven gestrand. De Slowaakse club verloor met 3-0 bij AEK Larnaca in de laatste voorronde, in Trencín was het een week eerder in 1-1 geëindigd.

De club van Joey Sleegers, Desley Ubbink, Achraf El Mahdioui, Philippe van Arnhem, trainer Ricardo Moniz en eigenaar Tscheu La Ling schakelde een ronde eerder Feyenoord nog uit. De Rotterdammers kregen in Slowakije met 4-0 klop. In Rotterdam werd het 1-1.

Maar het Cypriotische Larnaca, de ploeg van voormalig ADO Den Haag-middenvelder Hector Hevel, bleek dus een duidelijke brug te ver.

Waterman kopje onder

Ook Boy Waterman is uitgespeeld in Europa. De doelman van APOEL Nicosia verloor na strafschoppen van het FC Astana, nadat zowel het duel op Cyprus als de return in Kazachstan in een 1-0 zege voor de thuisploeg was geëindigd.

Steven Gerrard, sinds deze zomer de trainer van Rangers

Rangers redt 't wel

Rangers redde het wel en is daardoor voor het eerst sinds het faillissement in 2012 weer actief in een Europees hoofdtoernooi. De Schotse grootmacht, die vorig jaar sneuvelde in de kwalificaties, schakelde het Russische FC Ufa uit.

De ploeg van trainer Steven Gerrard maakte het zichzelf nog wel moeilijk door twee keer rood te pakken. Alfredo Morelos kreeg tien minuten voor rust binnen een minuut tweemaal geel en ook Jon Flanagan kreeg zijn tweede gele kaart, in de 66ste minuut.

Rangers hield Ufa ondanks die numerieke minderheid op 1-1, wat na de 1-0 zege in Schotland genoeg was voor een Europa League-ticket.

Leipzig

Ook RB Leipzig wist de groepsfase te bereiken. De Duitse formatie schakelde Zorja Loegansk uit. De eerste wedstrijd was in 0-0 geëindigd. In Leipzig werd het 3-2. Emil Forsberg maakte de winnende in de 90ste minuut vanaf de strafschopstip.