Het dak van de San Giuseppe dei Falegnami stort in
NOS Nieuws

Dak van kerk in historisch centrum Rome stort plots in

In het historisch centrum van Rome is het dak van de San Giuseppe dei Falegnami-kerk ingestort. Volgens de Italiaanse autoriteiten zijn er geen gewonden gevallen bij het incident. Alleen de pastoor was in het pand toen het dak naar beneden kwam. Hij bleef ongedeerd.

Toch veroorzaakte het schrik in Italië, twee weken na het instorten van de brug in Genua waarbij 43 mensen om het leven kwamen. Het historisch blog Trastevere twitterde dat in Italië niet alleen de bruggen instorten, "maar ook stukjes geschiedenis. Er zijn geen woorden voor, slechts scheldwoorden."

De ravage in de kerk was groot:

Dak historische kerk Rome ingestort

In tegenstelling tot de brug in Genua waren er geen signalen dat het dak op instorten stond, benadrukte Francesco Prosperetti, in Rome de opzichter van onder meer de historische gebouwen. "Het was een ernstige en onverwachte instorting", zei hij tegen Italiaanse media.

De kerk ligt op steenworp afstand van het Forum Romanum, het gebied vol restanten uit de Romeinse tijd dat jaarlijks wordt bezocht door miljoenen toeristen.

Mamertijnse gevangenis

Onder de kerk ligt de Mamertijnse gevangenis, een gevangenis die stamt uit de derde eeuw voor Christus. De gevangenis is beroemd, omdat Romeinen er eeuwenlang verslagen vijanden vasthielden, vaak om later te executeren. Ook zouden volgens de overlevering de apostelen Petrus en Paulus er zijn vastgezet.

Even waren er zorgen dat de Mamertijnse gevangenis was beschadigd door het ingestorte dak, maar daar was volgens Prosperetti geen sprake van. "De instorting heeft voornamelijk het kostbare houten cassetteplafond van de kerk vernietigd", zei hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl