Wout van Aert heeft zijn derde wereldtitel veldrijden binnen ANP

De Nederlandse wielerploeg Roompot-Nederlandse Loterij gaat een fusie aan met het Belgische team Veranda's Willems-Crelan. De nieuwe ploeg gaat volgend jaar de weg op onder de naam Roompot-Crelan Cycling team.

Roompot stapte in 2015 in de wielersport, later voegde Nederlandse Loterij zich als medenaamgever bij de ploeg. Roompot laat door de fusie het idee voor honderd procent een Nederlandse ploeg te willen zijn los.

Wout van Aert

Het Belgische team brengt met de wereldkampioen veldrijden Wout van Aert een grote naam mee. De Belg wordt de kopman van de ploeg die onder een Nederlandse licentie blijft uitkomen, maar zich in België zal vestigen.

De dagelijkse leiding komt in handen van Michael Zijlaard, Nick Nuyens en Chris Compagnie, en de sportieve verantwoording in handen van Erik Breukink, Michael Boogerd en Jean-Paul van Poppel.

Roompot-Crelan hoopt op een uitnodiging voor één van de grote wielerrondes. Hoofdsponsor Roompot Vakanties, dat zich voorlopig voor één jaar aan het nieuwe team heeft verbonden, mikt op een impuls op de Belgische markt. "België is een duidelijke groeimarkt. Met de sponsoring van dit nieuwe team versterken we onze naam daar", aldus Laura Ligthart, director sales.

Nederlandse Loterij stopt na vier jaar met het sponsoren van de ploeg.

STER reclame