Charles van Commenee in 2008 als chef de mission
NOS Sport

Van Commenée keert terug bij Atletiekunie en wordt hoofdcoach

Charles van Commenée keert terug bij de Atletiekunie en wordt per 1 oktober hoofdcoach.

Van Commenée werkte al eerder voor de Atletiekunie, van 1991 tot 2000 was hij bondscoach van de meerkampers. Daarna ging hij aan de slag in Groot-Brittannië en werkte twee periodes voor de Britse atletiekbond als technisch directeur (2000-2004) en hoofdcoach (2008-2012). In 2001 werd hij als eerste buitenlander opgenomen in the British Coaching Hall of Fame.

Ook werkte Van Commenée als technisch directeur bij het NOC*NSF en was hij Chef de Mission tijdens de Spelen van Beijing in 2008.

Verguld

Ad Roskam, de huidig technisch directeur van de Atletiekunie, is uitermate verguld met de terugkeer van Van Commenée. "Het is een buitenkans voor de Nederlandse atletiek om iemand als Charles van Commenée met zijn internationale ervaring en netwerk toe te kunnen voegen aan onze technische staf."

Van Commenée zelf zag dat de Nederlandse atletiek in aanzien groeide, bijvoorbeeld door de prestaties van Dafne Schippers. "De Nederlandse topatletiek heeft de laatste jaren door de inspanning van velen een enorme lift gekregen", zo zegt hij in een persbericht van de Atletiekunie.

"Ik vind het gewoon mooi de gelegenheid te krijgen mijn sport, waar ik zoveel aan te danken heb, hier in Nederland verder op weg te helpen en mijn opgedane kennis en ervaring te delen met atleten en een ieder die aan hun presteren bijdraagt",

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl