Agent terecht bestraft voor Sinterklaasgedicht

Een politieagent die bij een kerstviering een vrouw ten overstaan van 140 van haar collega's belachelijk maakte, heeft terecht 16 verlofuren moeten inleveren. Volgens de rechtbank in Maastricht heeft hij zich schuldig gemaakt aan plichtsverzuim.

De agent riep, verkleed als Sinterklaas, zijn vrouwelijke collega op het podium en sprak haar in dichtvorm toe: "Op de werkvloer heb je met een collega iets willen opbouwen. Nota bene een collega die op het punt stond om te gaan trouwen. Zoals iedereen weet is het zover niet gekomen en uit elkaar gespat zijn al jouw dromen. Je hebt liggen vloeken en schelden en tieren, maar je zult toch helemaal alleen dit jaar Kerstmis moeten vieren."

Daarna zong de agent een lied voor haar over een eenzame kerst. Ook gaf hij haar een pakje zakdoekjes om haar tranen mee te drogen.

Respectloos

Volgens de rechtbank is het respectloos om op deze manier een mislukte liefdesrelatie aan de orde te stellen en kan dat niet worden getolereerd. Het gaat om een pijnlijke priv├ękwestie waar de agent op ongepaste manier mee is omgegaan, aldus de rechter, ook al was het op het bureau een publiek geheim.

De rechter oordeelde dan ook dat de korpschef van de politie terecht 16 verlofuren van de agent heeft ingehouden als disciplinaire straf.

STER Reclame