Zwarthoed werkte bij Excelsior samen met NAC-trainer Van der Gaag
NOS Voetbal

NAC haalt doelman Zwarthoed: vier keepers in vier wedstrijden?

NAC Breda heeft Theo Zwarthoed aan de selectie toegevoegd. De 35-jarige doelman zat zonder club en tekent voor een jaar, met een optie voor nog een jaar.

Zwarthoed kwam vorig jaar nog uit voor Excelsior, de vorige club van de huidige NAC-trainer Mitchell van der Gaag.

NAC was hard op zoek naar een nieuwe doelman sinds het de gehuurde Arijanet Muric al na één eredivisieduel weer moest afstaan aan Manchester City.

In de drie competitieduels hebben er al drie verschillende keepers in het Bredase doel gestaan. Mark Birighitti begon het seizoen in de basis, maar hij moest na de 5-0 nederlaag tegen AZ plaatsmaken voor de dus inmiddels vertrokken Arijanet Muric. Afgelopen weekend stond de 19-jarige Karol Niemczycki onder de lat in het thuisduel met Excelsior (0-2).

Vier keepers in vier wedstrijden?

Mogelijk wordt Zwarthoed zondag tegen Feyenoord de vierde keeper in vier wedstrijden. Hij is in ieder geval al de zevende doelman die technisch directeur Hans Smulders sinds de zomer van 2016 heeft aangetrokken. En hij is nog niet uitgewinkeld. "Na de komst van Theo zetten we in op nog een keeper, waarmee we ervoor willen zorgen dat de rust en stabiliteit definitief terugkeert in het doel van NAC", aldus Smulders.

Ook de naam van Ajax-doelman Benjamin van Leer zingt rond in Breda.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl