Simona Halep in haar partij tegen Kaia Kanepi
NOS Sport

Historische nederlaag Halep in openingsronde US Open

De eerste dag van de US Open in New York heeft direct een enorme verrassing opgeleverd. De Estse Kaia Kanepi zorgde voor een unicum door titelfavoriete Simona Halep uit te schakelen: 6-2, 6-4.

Nooit eerder werd in de 'open era', zoals de invoering van het proftennis in 1968 wordt geduid, de nummer één van de plaatsingslijst in New York in de eerste ronde uitgeschakeld. Dit gebeurde bij de vrouwen tot nu toe vijf keer op een grand slam.

Nieuw stadion

In het vernieuwde Louis Armstrong-stadion, dat sinds dit jaar net als het Arthur Ashe-stadion over een dak beschikt, speelde Kanepi zonder vrees tegen Halep en sloeg ze de ene winner na de andere.

Dit dreef Halep, de mondiale nummer één, tot wanhoop en dat liet ze merken door aan het begin van de tweede set haar racket aan gruzelementen te gooien. Halep kende in set twee een korte opleving, maar de geroutineerde Kanepi (33) hield op 5-4 haar zenuwen in bedwang.

Favoriet

Vooraf had Halep zich nog tot de favorietes gerekend. De Roemeense haalde onlangs nog de finale van het prestigieuze WTA-toernooi in Cincinnati, die ze verloor van Kiki Bertens.

Titelfavorieten Stephens, Halep en Nadal voelen vertrouwen richting US Open

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl