Ambulancemedewerkers bij de flat
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Verplichte behandeling voor moeder die dochtertje (2) uit flat gooide

Een moeder die haar dochtertje van 2 uit het raam van een flat in Utrecht gooide, moet zich verplicht laten behandelen. Dat heeft de rechtbank bepaald.

De vrouw van 41 lijdt aan een psychotische stoornis en dacht dat haar gezin gevaar liep. In mei werd ze na een dutje wakker met het gevoel dat ze met haar dochter moest vluchten. Ze dacht niet na en gooide haar dochtertje van driehoog uit het raam van de flat in de wijk Overvecht. Vervolgens sprong de vrouw er zelf achteraan.

Moeder en kind overleefden de val. Het kind liep een gebroken been op. De vrouw zelf brak meerdere rugwervels en een been.

Ontoerekeningsvatbaar

De vrouw zei vorige week tijdens de behandeling van de zaak dat ze niet wist wat haar had bezield. Toen een deskundige verklaarde dat er een kans bestaat dat ze opnieuw een psychose krijgt, barstte ze in huilen uit. Ze zei dat ze graag behandeld wilde worden.

De rechtbank vindt dat de vrouw volledig ontoerekeningsvatbaar is door de psychotische stoornis. Ze wordt daarom niet veroordeeld voor poging tot doodslag. Wel vindt de rechtbank dat de maatschappij en de verdachte zelf beschermd moeten worden. Ze wordt daarom verplicht in een psychiatrisch ziekenhuis geplaatst, schrijft RTV Utrecht.

Advertentie via Ster.nl