ANP
NOS Wielrennen

Gesink breekt twee ribben en sleutelbeen in Amerika

Robert Gesink heeft tijdens een trainingsrit in Amerika zijn rechtersleutelbeen en twee ribben gebroken. Hij kwam ten val op een slecht wegdek waaraan wegwerkzaamheden plaatsvonden, meldt zijn ploeg.

De renner van Lotto-Jumbo was zich rondom het Amerikaanse Boulder aan het voorbereiden op de WorldTour-wedstrijden in het Canadese Québec (waar hij in 2013 won) en Montréal (waar hij in 2010 won).

Gesink heeft een succesvolle Tour de France achter de rug met Lotto-Jumbo, waar hij van grote waarde was voor Primoz Roglic (vierde) en Steven Kruijswijk (vijfde). Na de Clásica San Sebastián is hij zich in Amerika gaan voorbereiden op het resterende seizoen. Hij sliep de afgelopen dagen op hoogte in een camper en maakte lange ritten.

Tot nu toe was Gesink het seizoen nog ongeschonden doorgekomen, maar in de voorgaande seizoenen kende hij veel tegenslag. In de Tour van vorig jaar moest hij afstappen met een breuk in zijn wervelkolom. Dat was al de derde keer dat hij vroegtijdig uit de Tour moest vertrekken na een val.

  • Felix Magowan
    Robert Gesink gewond na zijn valpartij
  • @robertgesink
    Röntgenfoto Robert Gesink

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl