Joop Alberda
NOS Sport

Alberda tijdelijk terug bij volleybalbond

Joop Alberda keert tijdelijk terug bij de Nederlandse volleybalbond (Nevobo). Hij neemt van 1 september tot 1 januari een aantal werkzaamheden over van de recent vertrokken technisch directeur Bram Ronnes. Die kondigde in april aan zijn werkzaamheden neer te leggen omdat hij de motivatie miste om door te gaan.

Alberda zal zich met zijn werkzaamheden vooral richten op de nationale teams en de evaluatie van de topsportprogramma's richting volgend seizoen.

WK's

Volgende maand komen zowel de Nederlandse mannen als vrouwen in actie op het WK. Op 12 september maken de volleyballers in het Bulgaarse Ruse hun rentree op het mondiale podium en ruim twee weken later, op 29 september, spelen de volleybalsters hun eerste WK-duel in het Japanse Yokohama.

Guido Davio, algemeen directeur van de volleybalbond: "Ook treffen we in de aankomende maanden voorbereidingen voor 2019, dat onder andere in het teken staat van kwalificatie voor de Olympische Spelen in 2020 en het Europees kampioenschap zaalvolleybal voor de mannen, dat we in eigen land spelen. Met de kennis en ervaring van Joop borgen we in deze periode de kwaliteit en de continuïteit van de programma's."

Alberda is geen onbekende bij de volleybalbond. Als bondscoach leidde hij Oranje in 1996 naar olympisch goud. Van 2006 tot 2008 was hij bij de Nevobo al werkzaam als technisch directeur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl