AZ-aanvoerder Guus Til in gevecht met Thulani Serero

AZ en Vitesse houden elkaar in evenwicht in Alkmaar

Vitesse heeft AZ van de derde zege van het seizoen afgehouden. In een evenwichtig duel in Alkmaar, met flink wat kansen maar weinig vuur, werd niet gescoord: 0-0.

Als verwacht had AZ meer balbezit, maar de kansenverhouding was fiftyfifty. De eerste grote kans was voor Guus Til. Vitesse-doelman Eduardo redde en keerde ook de rebound van Seuntjens.

Na een poging van Oussama Idrissi kreeg Vitesse drie kansen, maar Bryan Linssen (kopbal van dichtbij en te slap schot) en Jake Clarke-Salter (kopbal) hadden het vizier niet op scherp staan.

Het meest enerverende moment was dan ook misschien wel het opstootje tussen Oussama Idrissi en Thulani Serero. De aanleiding was een niemandalletje: het ging erom wie een inworp mocht nemen.

Pijn van de doelman

Op slag van rust zaten opeens beide keepers op het gras. AZ-goalie Bizot nadat hij door Matús Bero werd gehaakt toen hij snel het spel wilde voortzetten. Vitesse-doelman Eduardo leek last te hebben van zijn lies. Dat gebeurde onder toeziend oog van Piet Velthuizen, die hoopt op een contract als tweede doelman bij AZ.

Zowel Bizot als Eduardo kon de strijd overigens voortzetten.

Piet Velthuizen op de tribune bij AZ-Vitesse

Ook na rust waren de eerste kansen voor AZ (Ron Vlaar en Myron Boadu), waarna Vitesse de grootste kans van de wedstrijd leek te krijgen. Clarke-Salter stuurde met een gelukje Linssen alleen op Bizot af, maar Vlaar bracht met een ultieme tackle redding.

Even later had Vlaar de openingstreffer op zijn hoofd, nadat Eduardo mistastte bij een hoekschop. In volledig vrije positie kopte Vlaar echter over.

• ANP
    Vitesse-trainer Leonid Sloetski in een onderonsje met Martin Ødegaard na het duel met AZ
    Nieuwe aanwinst Martin Ødegaard begon op de bank bij Vitesse
    Vitesse-doelman Eduardo stompt de bal weg bij pas de tweede corner van de wedstrijd op slag van rust
    Myron Boadu in gesprek met Oussama Idrissi

Een kwartier voor tijd maakte Martin Ødegaard zijn debuut bij Vitesse. Beide ploegen leken toen echter al vrede te hebben met een punt.

In blessuretijd speelde Eduardo nog met vuur door de bal na een terugspeelbal pardoes tegen de ingevallen Bjørn Johnsen aan te schieten. De Portugees kwam echter met de schrik vrij. En dus bleef het in Alkmaar 0-0.