Wout Weghorst maakte tegen Schalke 04 zijn debuut voor Wolfsburg

Weghorst mazzelt met VAR bij debuut in Bundesliga

Wout Weghorst heeft zijn eerste (turbulente) minuten gemaakt voor Wolfsburg. De spits, die die deze zomer overkwam van AZ, stond in de basis in het met 2-1 gewonnen duel met Schalke 04.

Vorige week ontbrak de international in het bekerduel met Elversberg (1-0 winst). Hij was toen net vader geworden. Weghorst is deze week door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal.

John Brooks kopte Wolfsburg in de eerste op voorsprong uit een hoekschop. Weghorst scoorde niet bij zijn debuut, maar eiste wel op een andere manier de hoofdrol op.

Rood wordt geel

In de tweede helft leek Weghorst met rood van het veld te worden gestuurd nadat de spits een beuk (soort kopstoot) had uitgedeeld aan zijn tegenstander, maar de scheidsrechter kwam na het zien van de videobeelden terug op zijn beslissing; het werd geel in plaats van rood.

De VAR was even daarvoor nog in het voordeel van Wolfsburg. Schalke-verdediger Matija Nastasic kreeg na tussenkomst van de VAR rood na een overtreding op Weghorst, die een kwartier voor tijd naar de kant werd gehaald.

Vijf minuten voor tijd kwamen de bezoekers met tien man langszij: Nabil Bentaleb schoot raak vanaf de strafschopstip. In blessuretijd bezorgde Daniel Ginczek als vervanger van Weghorst de thuisploeg toch nog drie punten.

Davy Klaassen (links) speelde zijn eerste competitiewedstrijd voor Werder Bremen

Ook Davy Klaassen heeft zijn debuut gemaakt in de Bundesliga. De middenvelder verkaste vorige maand naar Werder Bremen nadat hij bij Everton niet meer aan spelen was toegekomen.

De ex-Ajacied speelde negentig minuten in het duel met Hannover 96, dat in 1-1 eindigde. Hendrik Weydandt opende een kwartier voor tijd de score voor de bezoekers. Theodor Gebre Selassie maakte tien minuten later gelijk.

Willems ziet Haller scoren

Oud-PSV'er Jetro Willems won met Eintracht Frankfurt met 2-0 bij Freiburg. Sebastian Haller (ex-FC Utrecht) maakte het tweede doelpunt.