Hirving Lozano
NOS Voetbal

Familieman Lozano geniet van Nederland, 'maar dit wordt zijn laatste seizoen'

Hij leek een turbulente zomer tegemoet te gaan, maar uiteindelijk zit Hirving Lozano nog gewoon in Eindhoven. Geen FC Barcelona of Juventus. En de in Mexico immens populaire PSV'er vindt dat helemaal prima.

Lozano leek in juni na zijn winnende doelpunt voor Mexico op het WK tegen Duitsland niet meer te houden voor PSV. De speculatiemachines over een transfer sloegen op hol, waarbij de naam van FC Barcelona vaak voorbijkwam. Zelf de vader van Lozano liet zich over een vermeende transfer uit. Ook de namen van Juventus en Everton (van technisch directeur Marcel Brands, red.) kwamen voorbij.

'Chucky' vond het zelf allemaal wel best, ging na het WK met zijn gezin op vakantie in Europa en meldde zich eind juli weer bij PSV.

"Het feit dat hij nog steeds bij PSV zit heeft met twee dingen te maken", zegt de Mexicaanse journalist Daniel Reyes, die in Nederland voor Claro Sports en Marca alles van Lozano op de voet volgt.

"Weinig clubs kunnen zijn vraagprijs momenteel betalen, zo'n 40-50 miljoen euro. Dat bedrag kunnen Real Madrid, Barcelona of Atlético misschien wel op tafel leggen. maar die hebben momenteel geen behoefte aan een speler als Lozano. Spanje zou voor Lozano wel de beste optie zijn."

"Daarnaast geniet Lozano van het leven in Nederland", gaat Reyes verder. "Alles is hier goed geregeld voor hem en zijn gezin (Lozano heeft twee kinderen red.). Het is een echte familieman. Ze gaan bijvoorbeeld soms naar de Efteling. Ze hebben daar geen last van hordes mensen. Hij gaat dan hooguit één of twee keer op de foto. In Mexico is dat ondenkbaar, dan zou hij door iedereen worden aangeklampt."

Reyes verwacht wel dat dit het laatste seizoen van de 23-jarige Mexicaan gaat worden. "Met PSV kan hij nu zijn droom waarmaken: spelen in de Champions League. Daarna zal hij denk ik moeten vertrekken om zichzelf verder te kunnen ontwikkelen.

"Nu past PSV nog perfect bij hem. Lozano is verzekerd van een basisplaats en er is een flinke kans dat hij ook Champions League speelt. Die garanties had hij niet bij een andere club."

Lozano beleefde met negentien doelpunten en elf assists een goed debuutseizoen in Nederland. "En ik verwacht dat hij het dit jaar nog beter gaat doen voor PSV", denkt Reyes. "Hij staat nu alweer op drie goals in vier duels."

Rode kaart tegen sc Heerenveen

"Hij heeft veel geleerd en meer ervaring gekregen. Lozano is soms een makkelijke prooi voor tegenstanders, omdat hij als temperamentvolle jongen eenvoudig uit z'n tent te lokken is. Tegenstanders pakken hem aan. Maar hij gaat er beter mee om. Zie zijn rode kaart, vorig jaar tegen sc Heerenveen. Dat gaat het niet meer overkomen."

Dennis Higler (l) geeft PSV aanvaller Hirving Lozano (r) de rode kaart

Met de naderende sluiting van de transfermarkt op 1 september doet PSV verwoede pogingen om een vervanger voor de zwaar geblesseerde Ryan Thomas te vinden. De naam van Lozano's goede vriend Érick Gutiérrez duikt in dit licht opnieuw op.

PSV deed deze zomer al een poging om de middenvelder te halen. "De club bood tussen drie en vier miljoen euro voor vijftig procent van de transferrechten, maar daar nam de voorzitter van Pachuca absoluut geen genoegen mee", vertelt Reyes.

Gutiérrez heeft wel al een keer het shirt van PSV aangetrokken toen hij dat als kado van Lozano opgestuurd kreeg. De speler toonde het shirt vervolgens vol trots op social media. Was het een voorteken?

"Het zou voor Lozano fantastisch zijn als 'Guti' naar PSV komt. De twee hebben jarenlang samen in de jeugd van Pachuca gespeeld. Gutiérrez wil graag naar PSV, maar ik denk dat de clubs er gewoon niet uit gaan komen."

Maatstaf

"In Mexico wordt er ook flink betaald voor spelers, met bedragen van soms 18 of 19 miljoen euro. Dus Pachuca hanteert die maatstaf en zo'n bedrag wil PSV niet betalen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl