Sporting presenteert Gudelj: 'Hij kan het verschil maken'

Na NAC Breda, AZ, Ajax, Tianjin Teda en Guangzhou Evergrande is Sporting Portugal de nieuwe werkgever van Nemanja Gudelj. De club uit Lissabon presenteerde de middenvelder vol trots. "Hij kan het verschil maken", klinkt het.

De robuuste middenvelder, inmiddels 26 jaar oud, speelde bijna tweehonderd duels op de Nederlandse velden. Frank de Boer haalde hem naar Ajax, waar hij tot medio 2020 tekende. Maar onder Peter Bosz kwam hij op de bank terecht, om vervolgens via de achterdeur te vertrekken.

Bij Tianjin Teda verdiende hij naar verluidt vijf miljoen euro, na zijn overstap naar topclub Guangzhou Evergrande kwam er nog eens twee miljoen euro bij. Gudelj kreeg daar dit seizoen minder kans op speeltijd na de komst van de Brazilianen Paulinho en Talisca.

Nemanja Gudelj houdt de bal hoog tijdens zijn presentatie bij Sporting

Sporting huurt hem een seizoen. "Toen ik hier aankwam, besefte ik pas hoe groot deze club is", vertelde Gudelj bij zijn presentatie. "Ik kan niet wachten om te spelen en het team aan de titel te helpen."

José de Sousa Cintra, de president van Sporting was zeer te spreken over de Serviër. "Hij kan voor ons het verschil maken op het middenveld. We huren spelers als we denken dat ze ons beter maken en een aanwinst zijn. Gudelj is daar ongetwijfeld één van."

Bij de Portugese club wordt Bas Dost zijn ploeggenoot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl