NOS Voetbal

Feyenoord laat Amrabat met tegenzin naar Club Brugge gaan

Sofyan Amrabat houdt het na ruim een jaar al voor gezien bij Feyenoord. De middenvelder zet zijn carrière voort bij Club Brugge, dat naar verluidt 2,5 miljoen voor hem betaalt.

Amrabat vreesde weinig speeltijd te krijgen van trainer Giovanni van Bronckhorst en diende daarom een transferverzoek in bij Feyenoord. Hij tekende een contract voor vier jaar bij de Belgische topclub.

Feyenoord nam Amrabat vorig seizoen voor vier miljoen euro over van FC Utrecht. In Rotterdam, waar hij een contract voor vier jaar tekende, wist de Marokkaans international niet uit te groeien tot een vaste waarde.

Amrabat speelde 21 eredivisiewedstrijden, waarvan 11 als basisspeler. In de groepsfase van de Champions League stond hij wel alle zes wedstrijden in de basis.

Van Geel: 'Spijtig'

Technisch directeur Martin van Geel: "Sofyan heeft bij mij maandenlang aangegeven heel veel moeite te hebben met zijn rol bij Feyenoord. Dat is heel spijtig te moeten vernemen, omdat concurrentie nu eenmaal bij een topclub hoort."

Kevin Diks, Jean-Paul Boëtius en Sofyan Amrabat vorig jaar bij de Open Dag

"Uiteraard probeer je dat te managen, maar als een speler uiteindelijk per se per direct weg wil, gaat het er uiteindelijk om een oplossing te vinden. Niettemin blijft dit een transfer die we met tegenzin doen."

Ook Giovanni van Bronckhorst betreurt het vertrek van Amrabat. "Jammer, maar ik zie het niet als een nederlaag. Ik had hem hier liever zien blijven, maar wel met de volledige focus. Die was nu weg."

Vier Nederlanders

Bij Club Brugge staan vier Nederlanders onder contract: Stefano Denswil, Ruud Vormer, Arnaut Danjuma (voorheen bekend als Arnaut Groeneveld) en Ricardo van Rhijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl