Ed King
NOS Nieuws

Lynyrd Skynyrd-gitarist Ed King (68) overleden

De Amerikaanse gitarist Ed King is op 68-jarige leeftijd overleden. King was vooral bekend als lid van de southern rock-band Lynyrd Skynyrd.

King schreef mee aan een van de grootste hits van Lynyrd Skynyrd, Sweet Home Alabama. Het nummer was een reactie op Neil Youngs Alabama en Southern Man. Young uitte in zijn nummers kritiek op het zuiden van de Verenigde Staten, dat hij koppelde aan racisme en slavernij. De mannen van Lynyrd Skynyrd, die uit het Zuiden kwamen, kwamen met een weerwoord in de vorm van Sweet Home Alabama.

In 1975 stapte King uit Lynyrd Skynyrd, twee jaar voor de band een vliegtuigongeluk kreeg, waarbij twee leden van de band, een achtergrondzangeres en de manager om het leven kwamen. De rest van de band overleefde het ongeluk ternauwernood.

Toen de overgebleven leden tien jaar later bijeenkwamen voor een reünietour, haakte King ook weer aan. De tour werd een succes en de band bleef bij elkaar. In 1996 vertrok King opnieuw bij Lynyrd Skynyrd.

Rock-'n-roll-hemel

Ed King was al langere tijd ziek. Hij overleed in zijn woonplaats Nashville, Tennessee.

Gary Rossington, een van de oprichters van Lynyrd Skynyrd, zegt geschokt te zijn door het overlijden van King. "Ed was onze broeder, en een geweldige tekstschrijver en gitarist", schrijft Rossington op het officiële twitteraccount van de band. "Ik weet zeker dat hij de rest van de jongens weer zal zien in de rock-'n-roll-hemel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl