Dylan Groenewegen ANP

De 33ste editie van de wielerkoers Veenendaal-Veenendaal Classic heeft opnieuw een zege opgeleverd voor Dylan Groenewegen. De 25-jarige sprinter van LottoNL-Jumbo maakte zijn favorietenrol waar en was in de laatste meters iedereen de baas in de massasprint.

Het is de derde keer dat Groenwegen de Nederlandse wielerkoers wint. In 2015 en 2016 was de Amsterdammer ook al de beste. Met zijn derde zege is Groenewegen nu alleen recordhouder. Wiebren Veenstra (1990, 1991), Steven de Jongh (2000, 2001) en Theo Bos (2011, 2012) wisten de koers twee keer te winnen.

Groenewegen maakt favorietenrol waar bij Veenendaal-Veenendaal

"Drie jaar geleden boekte ik hier mijn eerste profzege. Dat was bij Roompot en dat was toen heel leuk. Maar dan zie je het allemaal wel en alles wat je dan doet, is prima", zei Groenewegen voorafgaand aan de race.

"En nu is eigenlijk maar één ding goed. En dat is als ik win. Als ik verlies, dan is het slecht. Dat maakt het wel extra moeilijk."

Demarrages

Met nog zo'n twintig kilometer en één beklimming van de Grebbeberg te gaan had het peloton de laatste vluchters ingerekend. Daarop volgde een finale met veel demarrages.

Michel Kreder en de Belg Dimitri Peyskens probeerden het in de slotkilometers, maar ze kregen hooguit tien seconden. Onder aanvoering van twee renners van LottoNL-Jumbo, Jos van Emden en Tim Roosen, kwam alles weer bij elkaar en maakte Groenewegen het overtuigend af.

Tour

Groenewegen moest in de Tour de France vorige maand tijdens de twaalfde etappe opgeven. Hij had te veel last van een val in de kasseienetappe naar Roubaix enkele dagen eerder. Daarvoor had Groenewegen zich in de zevende en achtste etappe de sterkste getoond in de massasprint.

STER reclame