Kevin Blom maakt tijdens het duel VVV-Venlo-Ajax gebruik van de VAR
NOS Voetbal

'UEFA overweegt VAR in Champions League'

De UEFA overweegt de VAR in te zetten bij de duels in de Champions League. Het systeem voor video-assistentie moet dan vanaf de kwartfinales gebruikt worden. Dat schrijft The Times.

De Europese voetbalbond raakte tijdens het WK in Rusland onder de indruk van de VAR. Naar verwachting gaat het uitvoerend comité volgende week bij de vergadering in Monaco akkoord met de invoering.

Vlak voor het WK uitte UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin nog zijn twijfels over het systeem. "We zijn niet per definitie tegen het middel, maar ik zie nog te veel verwarring", stelde de Sloveen destijds. "We moeten geen overhaaste beslissingen nemen, zeker niet met zo veel onduidelijkheden."

In bijna alle Europese competities wordt sinds dit seizoen gebruikgemaakt van de VAR, maar bijvoorbeeld de Premier League is nog niet om. Daar wordt nog steeds getest met het systeem.

Personeel en techniek

De UEFA wil pas vanaf de kwartfinales met de VAR werken, omdat het verwacht niet genoeg personeel te hebben om de groepsduels te kunnen bemensen. Tijdens de groepsfase worden per speeldag acht duels tegelijk gespeeld. Naast het ontbreken van personeel is er ook een tekort aan technische faciliteiten.

Als de VAR wordt ingevoerd lijkt de rol van assistent-scheidsrechter bij de achterlijn uitgespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl