Vincent Janssen
NOS Voetbal

Vincent Janssen opnieuw uit de roulatie na voetoperatie

Vincent Janssen moet opnieuw revalideren. De 24-jarige centrumspits heeft een operatie ondergaan aan zijn voet en zal de komende weken aan zijn herstel werken bij zijn huidige werkgever Tottenham Hotspur.

Daarmee lijkt een zomerse transfer voorlopig van de baan voor de 17-voudig international.

Janssen stond vorig seizoen als huurling van Fenerbahçe al vier maanden buitenspel met een blessure aan de onderzijde van zijn voet. De spits bleek last te hebben van botoedeem, een vochtophoping in het bot die zeer veel pijn veroorzaakt.

Eind april maakte Janssen zijn rentree. Sindsdien speelde hij nog zes wedstrijden voor de Turkse topclub, waarin hij twee keer doel trof.

Streep door transfer?

Het perspectief voor Janssen op speeltijd in Londen lijkt klein. Zo kreeg de spits niet eens een rugnummer toegewezen voor dit seizoen.

Trainer Phillip Cocu zou Janssen graag opnieuw willen verwelkomen bij Fenerbahçe. Ook een terugkeer naar de eredivisie sloot Janssen eerder niet uit, maar daar lijkt voorlopig een streep door te kunnen.

Ook zal Janssen zijn rentree in het Nederlands elftal, dat begin september oefent tegen Peru en wereldkampioen Frankrijk treft in de Nations League, moeten uitstellen.

Zijn laatste interland speelde hij op 10 oktober in de 2-0 zege op Zweden in de kwalificatiereeks voor het WK in Rusland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl