Kenley Jansen in actie in juni tegen San Francisco Giants
NOS Sport

Kenley Jansen na hartproblemen terug op honkbalveld

Werper Kenley Jansen van Los Angeles Dodgers is terug op het honkbalveld. De international van Oranje moest twee weken geleden naar het ziekenhuis vanwege hartritmestoornissen. Verwacht werd dat hij een maand aan de kant zou staan, maar Jansen kreeg eerder dan verwacht groen licht om terug te keren.

"Ik ben enorm opgelucht", verklaarde Jansen. "Ik heb er een hekel aan om langs de kant te staan. Ik hoef niet als een kind behandeld te worden, ik voel me geweldig en ben klaar om te spelen."

De 30-jarige closer hoeft van zijn artsen geen bloedverdunners meer te slikken. Wel moet hij waarschijnlijk na het MLB-seizoen opnieuw onder het mes. Jansen werd zes jaar geleden ook al eens geopereerd vanwege een onregelmatige hartslag.

Rentree tegen Cardinals

Jansen kon meteen aan de slag in de thuiswedstrijd tegen St. Louis Cardinals. Dat was geen groot succes: de werper kwam bij een 3-3 stand in het veld en kreeg meteen twee homeruns om zijn oren. De Cardinals wonnen met 5-3.

Tijdens de afwezigheid van Jansen als afsluitende werper verspeelden zijn vervangers Kenta Maeda en Scott Alexander zeven keer een voorsprong. Vijf wedstrijden gingen verloren. Jansen is met 32 saves dit seizoen de beste in zijn divisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl