Toby de Kort

Opgepakte mannen Tilburg nog vast voor dreiging met terroristisch misdrijf

time icon

De vier mannen die gisteren op het station van Tilburg zijn opgepakt vanwege een bommelding, worden verdacht van dreiging met een terroristisch misdrijf. De vier zitten vast en worden verhoord.

Een politiewoordvoerder wil niet veel kwijt over de verdenking, maar verwijst desgevraagd naar artikel 285, lid 3 van het Wetboek van Strafrecht waarin de maximale straf voor het bedreigen met een terroristisch misdrijf beschreven staat, namelijk een gevangenisstraf van zes jaar.

Geen explosief

Het treinstation van Tilburg werd ontruimd vanwege het bomalarm. In een trein op het station werden vier mannen aangehouden. Een explosief werd niet gevonden.

Het treinverkeer rond Tilburg lag uren plat en dat veroorzaakte veel overlast en drukte. Kort na middernacht werden het station en de sporen door de politie weer vrijgegeven.

Artikel 285 van het Wetboek van Strafrecht

1. Bedreiging met openlijk in vereniging geweld plegen tegen personen of goederen, met geweld tegen een internationaal beschermd persoon of diens beschermde goederen, met enig misdrijf waardoor gevaar voor de algemene veiligheid van personen of goederen of gemeen gevaar voor de verlening van diensten ontstaat, met verkrachting, met feitelijke aanranding van de eerbaarheid, met enig misdrijf tegen het leven gericht, met gijzeling, met zware mishandeling of met brandstichting, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie.

2. Indien deze bedreiging schriftelijk en onder een bepaalde voorwaarde geschiedt, wordt ze gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie.

3. Bedreiging met een terroristisch misdrijf wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vijfde categorie.

STER Reclame