Het politiebureau in Cornella de Llobregat waar de man werd doodgeschoten EPA

Man met mes in politiebureau Barcelona doodgeschoten

time icon

In een voorstad van Barcelona is een man doodgeschoten die met een mes een politiebureau was binnengedrongen. De man is volgens de politie van Algerijnse afkomst en zou 'Allahoe akbar' hebben geroepen.

De 29-jarige man ging vanochtend vroeg het politiebureau van zijn woonplaats Cornella de Llobregat binnen. Daar wilde hij met een groot mes agenten aanvallen. De agenten probeerden hem het bureau uit te werken, maar toen dat niet lukte werd hij doodgeschoten.

De politie beschouwt de aanval als een terreurdaad. Uit voorzorg is de bewaking bij alle politiebureaus in Barcelona aangescherpt.

Zeer alert

Afgelopen vrijdag werden de aanslagen op de Ramblas in Barcelona en Cambrils herdacht. Bij die aanslagen een jaar geleden kwamen 16 mensen om het leven en raakten meer dan 120 mensen gewond.

Volgens correspondent Rop Zoutberg is de politie zeer alert. "De terreurdaden in Barcelona en Cambrils begonnen ook met een voorval dat er niets mee te maken leek te hebben, de explosie van gasflessen in een voorstad van Barcelona. Dat verklaart waarom de politie direct een groot onderzoek is begonnen", zegt Zoutberg.

De politie zei tijdens een persconferentie dat er nog geen aanwijzingen zijn gevonden dat er een link is met de aanslagen van vorig jaar.

STER Reclame