Bertens verslaat Kvitová en bereikt finale in Cincinnati Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kiki Bertens heeft de finale bereikt van het hardcourttoernooi in Cincinnati (VS). De Wateringse wees de Tsjechische Petra Kvitová, die ze onlangs ook al in Montreal klopte, met 3-6, 6-4, 6-2 terug.

Bertens ging wat nerveus van start, met in haar eerste opslaggame twee dubbele fouten en twee breakpoints tegen. Maar ze sloeg die game ook twee aces. Bertens plaatste ook de eerste break, al won ze vanaf 3-2 geen game meer die set.

Set twee verliep ronduit curieus, met liefst zeven breaks, waarvan zes op rij. Die breaks werden niet zozeer verdiend, maar waren eerder het gevolg van fouten van de serveerder. Zo sloeg Kvitová bij een 4-5 stand twee dubbele fouten.

Petra Kvitová EPA

In de derde set kwam Bertens direct een break voor en de almaar vermoeider ogende Kvitová was niet bij machte haar machtige forehand nog in stelling te brengen. Bertens was duidelijk fitter en geholpen door de oplopende foutenlast van Kvitová won ze de set eenvoudig.

Voor Bertens was het al de zevende zege op een speelster uit de toptien sinds Wimbledon. Door de zege klimt ze naar de vijftiende plaats op de wereldranglijst. Die positie bekleedde ze eerder medio mei.

Bij een toernooizege komt ze op de dertiende plaats terecht. In de eindstrijd neemt de Wateringse het op tegen de als eerste geplaatste Roemeense Simona Halep.

Demi Schuurs (l) in Montreal WTA

STER reclame