De fans van ADO gooiden in 2016 knuffels naar zieke kinderen
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Feyenoord-fans mogen hun knuffels toch meenemen

Feyenoord-fans mogen bij het duel van hun club met Excelsior toch knuffels mee het stadion in nemen. De club schrijft op zijn website een einde te willen maken aan de onduidelijkheid.

Eerder zei een woordvoerder van de club dat het niet mocht; het zou ondoenlijk zijn om alle pluchen beesten vooraf te controleren door stewards, schrijft RTV Rijnmond.

Nu staat op de website dat de knuffels wel mee mogen, maar dat die uiteindelijk niet terechtkomen bij kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis. De openingswedstrijd in De Kuip staat in het teken van het ziekenhuis, en supportersgroepen hadden opgeroepen knuffels mee te nemen.

Feyenoord zegt dat de knuffels een te grote gezondheidsrisico's "voor de vaak verzwakte kinderen" met zich mee zouden brengen. Directeur Jan de Jong hoopt desondanks dat er zoveel mogelijk knuffels worden meegenomen.

"Bij de prachtige actie, die door verschillende supportersgroeperingen is opgezet, gaat het immers veel meer om de symboliek die er van uitgaat dan om het daadwerkelijk overhandigen van knuffels. Alle mensen in De Kuip kunnen door een knuffel te gooien laten zien dat ze meeleven met de patiëntjes van het ziekenhuis waar Feyenoord zich nu al vijftien jaar voor inspant en waar zowel de club als haar aanhang een zeer warme band mee hebben."

Op sociale media reageerden mensen verontwaardigd dat het aanvankelijk niet mocht. "Wat een kul", "Wat een gemiereneuk" en "Wat een gezeik om niks", waren enkele van de reacties.

Twee jaar geleden was er ook een knuffelactie in De Kuip. ADO-Den Haag fans namen toen honderden pluchen beestjes mee.

Advertentie via Ster.nl