Kiki Bertens in actie tegen Svitolina EPA

Kiki Bertens heeft de halve finales van het hardcourttoernooi in Cincinnati bereikt. De 26-jarige tennisster deed dat ten koste van Jelina Svitolina: 6-4, 6-3.

Bertens begon slordig (1-4) aan de partij, maar toen ze minder fouten ging maken en ook goed ging serveren, kreeg ze de regie stevig in handen. Met vijf games op rij pakte
ze de set. Ook in de tweede set heerste ze.

Op eigen opslag miste Bertens nog wel een matchpoint, maar een game later kreeg ze Svitolina, de nummer vijf van de wereld, alsnog op de knieën.

Het is voor het eerst dat Bertens, de nummer 17 op de wereldranglijst, in de Amerikaanse stad de halve finales haalt. "Ik heb nooit zo goed gepresteerd tijdens het hardcourtseizoen", zei Bertens na haar gewonnen partij.

"De afgelopen jaren won ik maar weinig wedstrijden op deze ondergrond. Toen ik vorige week in Noord-Amerika arriveerde, dacht ik: ik ga gewoon zoveel mogelijk partijen proberen te spelen. In Montreal heb ik er een aantal gespeeld en nu doe ik het zelfs nog beter. Daar ben ik natuurlijk heel blij mee."

Nu tegen Kvitová

Bertens, die eerder op de dag ook al van Anett Kontaveit had gewonnen (6-3, 2-6, 6-3), stuit nu op Petra Kvitová. Vorige week in Montreal liet ze de Tsjechische nummer acht van de wereld met 6-3, 6-2 kansloos.

STER reclame