Reddingswerkzaamheden bij de stad Kozhikode
NOS Nieuws

Dodental door overstromingen in zuiden India loopt op

Het dodental van de overstromingen in de Indiase deelstaat Kerala is volgens de autoriteiten opgelopen tot 164. Indiase media schrijven echter dat in de afgelopen negen dagen al 324 mensen door de watersnood zijn omgekomen. Meer dan 200.000 Indiërs hebben onderdak gevonden in kampen die voor noodopvang zijn ingericht.

De deelstaat in het zuidwesten van India kampt met de ergste overstromingen van deze eeuw. Ze zijn veroorzaakt door de moesson, die veel meer regen brengt dan in andere jaren.

De verwachting is dat het dodental verder zal oplopen. "In sommige gebieden is evacuatie door de lucht de enige oplossing", zei deelstaatpremier Vijayan. "Duizenden zijn nog door het water ingesloten."

Inwoners van Kannappankund nemen de schade op

Journalisten die met legerhelikopters meevliegen, zeggen dat mensen op daken van huizen zijn geklommen en duidelijk proberen te maken dat ze gered moeten worden.

Kerala is een populaire bestemming voor toeristen uit binnen- en buitenland. Velen van hen kunnen voorlopig niet weg. Wegen en spoorlijnen zijn op veel plaatsen weggespoeld en het belangrijkste vliegveld van de deelstaat staat onder water. De vluchten zijn naar twee andere vliegvelden in Kerala verplaatst.

Hulpverleners maken zich nu al zorgen over de ziektes die naar verwachting uitbreken als het water zakt. "We doen er alles aan om dat probleem te lijf te gaan", zegt het hoofd van het crisisteam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl