De bus belandde in een greppel naast de snelweg Reuters

Bij een ongeluk in Duitsland met een bus van de maatschappij Flixbus zijn vanochtend zestien mensen gewond geraakt. Acht van hen zijn zwaargewond, zegt de politie. Een van hen moest door de hulpdiensten bevrijd worden.

In de bus van Flixbus, een bedrijf dat busvervoer voor lange-afstandsritten aanbiedt, zaten 63 mensen. Onder hen zijn 60 passagiers, die afkomstig zijn uit 22 landen.

Greppel

De bus kwam door nog onbekende oorzaak op zijn kant in een greppel terecht naast de snelweg A19, tussen Rostock en Berlijn. De passagiers die niet gewond zijn geraakt, zijn opgevangen door de massaal aanwezige hulpdiensten. Er zijn onder meer vier helikopters ingezet bij de hulpacties.

Wat er precies gebeurd is, is nog een raadsel. "Dat wil de politie ook graag weten", zegt verslaggever Kees van Dam in het NOS Radio 1 Journaal. "Het gebeurde op een recht stuk weg, er was geen ander voertuig bij betrokken en er waren ook geen wegwerkzaamheden."

Volgens de Duitse politie had de chauffeur niet gedronken.

Lange file

De bus was afkomstig uit Zweden, meldt een woordvoerder van Flixbus. De reis begon in Stockholm en de bus reed via de Deense hoofdstad Kopenhagen naar Berlijn.

Op de snelweg A19 is inmiddels een lange file ontstaan. De A19 is een belangrijke snelweg in de richting van Berlijn. De weg was enige tijd dicht in beide richtingen, maar is inmiddels gedeeltelijk vrijgegeven.

STER reclame