Brand in gymzaal van basisschool in Boxmeer

In een schoolgebouw in Boxmeer heeft vannacht een brand gewoed. Het vuur brak rond 23.00 uur uit in de gymzaal van een middelbare school. Hoe de brand is ontstaan, is onduidelijk. De gymzaal is door de brand compleet verwoest.

In de Brabantse plaats was vannacht ook een brand bij het clubhuis van de plaatselijke motorsportvereniging. Ook daarvan is de oorzaak nog niet duidelijk.

De politie zegt rekening te houden met een verband. "We onderzoeken momenteel of er sprake was van brandstichting, bij beide branden", zegt een politiewoordvoerder. "Het valt ons ook op dat er op korte afstand twee branden zijn ontstaan, kort na elkaar."

Maandag

Maandag is de zomervakantie voorbij en zou de afgebrande gymzaal weer gebruikt worden. De locatiedirecteur van de school zegt bij Omroep Brabant "enorm geschrokken" te zijn van de brand. "De timing is vreselijk." Waar de gymlessen nu moeten worden gehouden is niet bekend.

Op het terrein waar de gymzaal staat is ook een kinderdagverblijf gevestigd. Dat is vandaag gesloten. Kinderen worden op een andere locatie opgevangen.

De gemeente Boxmeer bekijkt vandaag of de leerlingen van een naastgelegen basisschool maandag, op de eerste dag na de zomervakantie, weer naar school kunnen. Die school heeft rookschade opgelopen.

STER reclame